PLC برنامه های صنعتی کنترل کننده منطق قابل برنامه ریزی
در ابتدایی ترین اصطلاحات، کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی (PLC) رایانه ای با ریز پردازنده است اما فاقد صفحه کلید، ماوس و مانیتور است. اساساً برای مقاومت در برابر محیط های صنعتی بسیار سخت ساخته شده است.
ویژگی PLC صنعتی
این یک شکل متمایز از دستگاه رایانه ای است که برای استفاده در سیستم های کنترل صنعتی طراحی شده است. دارای ساختاری مستحکم و از ویژگی های منحصر به فرد عملکردی مانند کنترل پی در پی، سهولت برنامه نویسی، تایمر و شمارنده، سخت افزار آسان برای استفاده و قابلیت کنترل قابل اعتماد است.
این بسیار مقاوم طراحی شده است، بنابراین می تواند در محیط های سخت صنعتی مانند درجه حرارت شدید، ارتعاشات شدید، رطوبت و سر و صدای الکتریکی مقاومت کند.
کنترل کننده های منطقی اغلب وظیفه کنترل و نظارت بر تعداد بسیار زیادی حسگر و محرک را دارند. بنابراین آنها با ترتیب گسترده ورودی / خروجی (ورودی / خروجی) متفاوت از سایر سیستم های رایانه ای معمولی هستند.
علاوه بر استفاده به عنوان رایانه دیجیتال مخصوص، از PLC می توان در سایر مناطق سیستم کنترل و صنایع نیز استفاده کرد. این توضیح می دهد که چرا از PLC اغلب به عنوان PC صنعتی یاد می شود.
از PLC معمولاً در برنامه های مدنی مانند ماشین لباسشویی و کنترل سیگنال های ترافیکی و آسانسور استفاده می شود. از آنها در بسیاری از صنایع برای نظارت و کنترل فرایندهای تولید و سیستم های ساختمانی استفاده می شود.
پس از برنامه ریزی، PLC توالی رویدادهایی را که توسط محرک هایی به عنوان ورودی ایجاد می شوند، انجام می دهد. این محرک ها را از طریق اقدامات تأخیری مانند وقایع شمارش شده یا تأخیرهای زمانی دریافت می کند.
عملکرد متفاوت رایانه ها
این دستگاه های رایانه ای خاص از نظر رایانه های معمولی مانند رایانه های شخصی یا تلفن های هوشمند متفاوت هستند:
- PLC فقط یک مجموعه یا دنباله از وظایف را با قابلیت اطمینان و عملکرد بیشتر انجام می دهد، مگر در مواردی که تحت محدودیت های زمان واقعی باشد. این برخلاف رایانه های شخصی و تلفن های هوشمند است که برای اجرای همزمان هر تعداد نقش در چارچوب ویندوز طراحی شده اند.
- PLC دارای تعدادی ویژگی است که در رایانه های معمولی پیدا نمی کنید، مانند محافظت در برابر شرایط فضای باز مانند گرما، گرد و غبار و سرما.
- در مقایسه با سایر سیستم های میکروکنترلر کم هزینه است. هنگامی که از PLC در برنامه های مختلف استفاده می کنید، فقط باید م softwareلفه نرم افزار را برای هر برنامه تغییر دهید. با این حال، با سایر سیستم های میکروکنترلر، مجبورید اجزای سخت افزاری را نیز با برنامه های مختلف تغییر دهید.
این کنترل کننده مبتنی بر ریزپردازنده شامل یک حافظه قابل برنامه ریزی است که دستورالعمل ها را ذخیره کرده و توابعی را شامل توالی، زمان بندی، منطق، حساب و شمارش می کند.
نحوه کار کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی
هر سیستم PLC دارای سه ماژول است: ماژول CPU، ماژول منبع تغذیه و یک یا چند ماژول ورودی / خروجی (I / O).
ماژول پردازنده
این ماژول از پردازنده مرکزی و جز and حافظه آن تشکیل شده است. این پردازنده با دریافت ورودی ها و تولید خروجی های مربوطه، تمام محاسبات داده مورد نیاز و پردازش را انجام می دهد.
ماژول منبع تغذیه
مدارهای رایانه ای PLC با خروجی 5 ولت DC کار می کنند و این از طریق ماژول منبع تغذیه تأمین می شود. این اساساً ماژول مسئول تغذیه سیستم است.
برق متناوب را دریافت می کند و آن را به برق DC تبدیل می کند که دو ماژول دیگر (CPU و ماژول های ورودی / خروجی) از آن استفاده می کنند.
ماژول های ورودی / خروجی
ماژول های ورودی / خروجی وظیفه اتصال سنسورها و محرک ها به سیستم PLC را برای درک پارامترهای مختلف مانند فشار، دما و جریان دارند.
ماژول های ورودی / خروجی می توانند دیجیتالی یا آنالوگ باشند.