معرفی مختصر PLC
همه ما می دانیم که فرم کامل PLC کنترل کننده منطقی برنامه ریزی است. PLC دستگاهی است که برای اتوماسیون مانند فرآیند صنعتی ، اتوماسیون ماشین و کنترل انواع تجهیزات استفاده می شود. PLC یک رایانه مبتنی بر ریز پردازنده کاربر پسند است که انواع مختلفی از عملکردها و سطح پیچیدگی را کنترل می کند.
چرا ما از PLC استفاده می کنیم؟
قبل از PLC از میکروکنترلر و منطق رله برای کنترل و اتوماسیون استفاده می کردیم. اگر از میکروکنترلر استفاده کنیم ، به دلیل کوتاهی و شرایط جوی بسیار خراب شده و بسیار خراب است. اما PLC از اتصال کوتاه و همه شرایط جوی در امان است. برنامه نویسی نردبان برای برنامه نویسی PLC استفاده می کند. برنامه نویسی نردبان شامل بلوک آماده برای هرگونه اجرا است. اما در میکروکنترلر ما باید منطق ها را برای هر بلوک ایجاد کنیم. برنامه نویسی در مقایسه با برنامه نویسی میکروکنترلر بسیار آسان و آسان قابل درک است. همچنین می تواند توسط فردی غیرمسلح برنامه ریزی ، کنترل و اداره شود
انعطاف پذیری
- قبل از PLC ، هر ماشین تولیدی به کنترل کننده الکترونیکی خاص خود نیاز داشت ، به عنوان مثال 5 ماشین ممکن است به 5 کنترل کننده مختلف نیاز داشته باشد.
- اکنون با استفاده از PLC می توانیم هر 5 ماشین را با یک PLC کنترل کنیم.
خطاهای اصلاح و اصلاح ان
- با یک پانل از نوع رله سیمی ، اگر ما اصلاح یا اصلاح در دستگاه را می خواهیم ، برای سیم کشی مجدد پانل به زمان بیشتری نیاز دارد.
- اما با استفاده از PLC می توانیم برنامه را به راحتی و در مدت زمان کوتاه بدون تغییر سیم کشی اصلاح کنیم.
شبیه سازی
- با استفاده از امکانات شبیه ساز می توانیم برنامه یا منطق را در آزمایشگاه بررسی کنیم.
مشاهده بصری
- ما می توانیم ورودی و خروجی را به راحتی بررسی کنیم یا در حال آمدن است یا نه.
قابلیت اطمینان و نگهداری
- PLC حاوی دستگاه حالت جامد است. به همین دلیل هزینه نگهداری در مقایسه با تایمر مکانیکی ، رله و کنتاکتور بسیار کم یا قابل اعتماد است.
نمودار بلوک PLC
PLC عمدتا شامل سه واحد CPU ، INPUT و OUTPUT است. CPU: -CPU شامل یک پردازنده است. CPU دستورالعمل های برنامه نویسی را که توسط برنامه نویس برنامه نویسی می کند ، می خواند و اجرا می کند. CPU با دریافت ورودی تمام فعالیت ها را کنترل می کند و طبق برنامه همه خروجی ها را کنترل می کند. با استفاده از دستگاه ارتباطی می توان پردازنده را با سایر دستگاهها مانند رایانه شخصی و سایر دستگاهها ارتباط برقرار کرد. با استفاده از دستگاه های ارتباطی می توانیم برنامه را در حافظه بارگیری کنیم و CPU همچنین می تواند حافظه دستگاه دیگر را بخواند.
INPUT: -PLC می تواند هر دو نوع ورودی (ورودی دیجیتال و آنالوگ) را بخواند. ورودی دیجیتال به معنای روشن / خاموش یا سیگنال گسسته است. ورودی آنالوگ به معنی ولتاژ / جریان یا ورودی داده متغیر است. ورودی دیجیتال مطابق شکل زیر با دستگاه optocoupler به پردازنده متصل است: –
در اینجا از اتصال دهنده عکس برای اهداف ایمنی استفاده می شود. اگر هرگونه ناهنجاری از قسمت ورودی وارد شود ، اتصال دهنده عکس خاموش می شود و هیچ سیگنالی به واحد پردازنده نمی رود.
DIGITAL INPUT – دکمه های فشار ، سوئیچ های انتخابی ، جوی استیک ، تماس رله ، کلید فشار و سوئیچ مجاورت ، سنسور و غیره
ورودی آنالوگ – پتانسیومتر ، مبدل دما ، مبدل سطح ، مبدل فشار ، مبدل رطوبت و غیره
ما ورودی را به صورت X0 ، X1 ، X2 ، … نشان می دهیم. I0 ، I1 ، I2 ، …
OUTPUT: – خروجی مستقیماً به CP متصل نیست. بین پردازنده و بخش خروجی رله یا ترانزیستور وجود دارد. ما خروجی را به صورت Y0 ، Y1 ، Y2 ، … .. Q0 ، Q1 ، Q2 ، … نشان می دهیم